V čem Kuvings vyniká nad jiné?


V čem Kuvings Whole Slow Juicer vyniká nad ostatní odšťavňovače?

Proč lidé, kteří si třeba i koupí nějaký odšťavňovač a chvíli ho používají, nakonec nevydrží a přestanou? Proč jiné odšťavňovače stojí nečinně na stole nebo leží v krabici zatímco Kuvings C9500 tento osud nepotká?
 
Prošli jsme skutečně velké množství recenzí, diskusí, názorů a zkušeností uživatelů všemožných typu odšťavňovačů a čím více jsme zkoumali jejich motivaci a naopak to, co je odrazovalo, identifikovali jsme dva hlavní důvody, proč je pro mnoho lidí odšťavňování tak "složité", takže se do toho buď vůbec nepustí nebo to po čase vzdají:
 
1) Nejčastější příčinou je složité čištění některých odšťavňovačů a zejména odšťavňovacích sítek... Kuvings Whole Slow Juicer tento "problém" do značné míry vyřešil několika skvělými vychytávkami, které proces čištění výrazně usnadní a zkrátí:

a) Otvor, ze kterého vytéká vylisovaná šťáva, je vybaven speciální "chytrou zátkou", která umožní po odšťavňování výpusť uzavřít a naplnit odšťavňovací komoru sklenicí čisté vody. Během chvíle provozu s čistou vodou se odšťavňovač do značné míry sám "předčistí". A opět díky chytré zátce lze po vypuštění vody otvor těsně uzavřít a vyhnout se tak zběsilému žonglování se sklenicemi pod výtokovým otvorem, "aby neukáplo".

b) Výrobce dodává právě na čištění sítka zcela speciální rotační kartáč, který se "nacvakne" na sítko a pod proudem vody z kohoutku se pouhým otáčením kartáče rukou sítko za několik vteřin!!! dokonale vyčistí.

c) Kromě čištění samotného přístroje Kuvings C9500 bravurně řeší také (ne)pořádek na pracovním stole, který mnoho lidí při odšťavňování "otravuje". Jednak se díky absenci krájení nezašpiní řada dalších kuchyňských pomůcek (nože, prkénka, vykrajovače apod.), samotná pracovní deska není potřísněna šťávou nebo odřezky apod. a také po ukončení odšťavňování díky chytré zátce nic neodkapává na stůl ani "cestou" do dřezu, protože celý odšťavňovací komplet lze vcelku sejmout z motoru a bez jediného ukápnutí kamkoli přenést.

 
2) Čas na přípravu surovin na odšťavňování byl druhým nejčastějším strašákem, který se opakoval… Napadá vás řešení? Je v samotném názvu přístroje Kuvings Whole Slow Juicer.

S tímto odšťavňovačem lze díky skutečně největšímu plnícímu otvoru ze všech dostupných nízkootáčkových vertikálních lisů na světě odšťavňovat ovoce a zeleninu VCELKU a bez krájení, což nesmírně zkracuje dobu přípravy a celkově snižuje pracnost celého procesu. Najdou se sice jistě šťourové, kteří namítnou, že celý meloun, velký ananas nebo třeba grapefruit se ani to tohoto otvoru nevejde, ale vážně - stojí taková poznámka vůbec za pozornost? Občas překrojit příliš velké kusy surovin třeba na čtvrtiny je otázkou vteřin, ale desítky minut ušetřených NEkrájením ovoce a zeleniny běžné velikosti jsou prostě k nezaplacení ;-)

Nemluvě o tom, že celé řadě odšťavňovačů ani nestačí, že suroviny musíte nakrájet na malé kousky a "trefovat" se do malých plnících otvorů. Díky nedokonalým technologiím je pak navíc třeba suroviny doslova vtlačovat dovnitř, aby si je lisovací šnek nebo jiný systém vůbec byl ochoten "vzít" a milostivě odšťavnit. Kuvings Whole Slow Juicer vám některé suroviny doslova bude "brát z ruky". 

(Poznámka: Pro ty, kdo se například při sledování řady videoklipů s tímto odšťavňovačem mohou podivovat na tím, že například jablko, hruška nebo třeba oloupaný pomeranč po vhození do plnícího otvoru ihned nepropadnou až dolů, připomínáme, že uvnitř plnícího otvoru je bezpečnostní prvek - "plastová čepel", která znemožňuje prostrčit otvorem ruku, aby se zamezilo zbytečným úrazům. Současně je však toto "plastová čepel" dostatečně ostrá, aby s pomocí mírného jednorázového zatlačení pěchovadlem jakýmkoli jablkem, hruškou, pomerančem apod. projela jako po másle ;-)